Üzletszabályzat

Megrendelése előtt kérjük, szíveskedjen az alábbi tájékoztatót figyelmesen végigolvasni.


ÜZLETSZABÁLYZAT

1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

Az alábbi Üzletszabályzat vonatkozik minden a Vásárlóink és az AkváriumTop Kft., továbbiakban AQUATOP.HU létesülő üzleti kapcsolatra. A megállapodás kötésekor érvényes verzió az irányadó. Az ettől eltérő, tartalmában különböző, vagy mellékletét képező Üzletszabályzat nem része a megállapodásnak, akkor sem, ha ezek mindkét fél számára ismertek. Az egyetlen kivétel ez alól, ha a Felek írásban állapodnak meg az Üzletszabályzattól eltérő kondíciókról. A megrendeléssel a Vevő elfogadja az Üzletszabályzatot, a fizetési- és a szállítási feltételeket. Az AQUATOP.HU  web-áruházban történő megrendeléssel a Vevő szerződést köt a honlapot és a web-áruházat üzemeltető AkváriumTop Kft-vel. Az Üzletszabályzat szerződő Felek általi bármely módosítása kizárólag írásban ? mailben ? az AQUATOP.HU által történő jóváhagyás után érvényes.


2. A SZERZŐDÉS TÁRGYÁNAK LÉNYEGES TULAJDONSÁGAI

A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét áru melletti ismertetőből tudhatja meg. A termékekről bővebb információ az adott gyártó honlapján található. Az esetleges pontatlanságokért felelősséget nem tudunk vállalni, azonban mindent megteszünk, hogy téves információk ne kerüljenek fel az oldalra. A feltöltött képek bizonyos esetekben illusztrációk, nem a konkrét terméket ábrázolják. Az AQUATOP.HU fenntartja a jogot, hogy bármely termékének forgalmazását külön figyelmeztetés nélkül megszüntesse, akár megrendelés után is.

 

3. SZERZŐDÉSKÖTÉS

Megrendelést leadni a www.aquatop.hu webshopban lehet. E-mailben és telefonon megrendelést nem fogadunk el. Kivéve, ha olyan termék megrendeléséről van szó, amely nem található meg a webáruházban és előzetes egyeztetés történt. Fenntartjuk annak jogát, hogy a megrendelésekkor ésszerű technikai, vagy más módosításokat eszközöljünk. Megrendelésével a Vevő kötelezően elfogadja az ajánlatot és szerződést köt. Az elektronikus megrendeléseket a rendszer azonnal visszaigazolja egy automatikus válasz e-mailben. A megrendelés elfogadása azonban részünkről nem kötelező érvényű. Az elektronikus megrendeléseket 3 munkanapon belül feldolgozzuk és e-mailben visszaigazoljuk. Jogunkban áll visszautasítani, vagy elfogadni egy megrendelést pl. a Vevő hitelképességének elbírálása után. Mennyiségi korlátot alkalmazhatunk.


4. VÉTELÁR

A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az ÁFÁ-t. A fizetésre a mindenkori megrendeléskori ár érvényes, amely a visszaigazolásban is megjelenik.
Amennyiben az AkváriumTop Kft.-nél hiba vagy hiányosság lép a termékeknél vagy a termékek áránál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Az AkváriumTop Kft. ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően vagy még egyszer megerősíti a megrendelést vagy az AkváriumTop Kft. elállhat a szerződéstől. Kivételt képez az elírás abban az esetben, ha erről válasz e-mailben értesítést küldünk az automatikus email visszaigazolás után. Természetesen a megrendelt terméket ilyen esetben mindaddig nem bocsátjuk kiszállításra és átvételre, amíg a Vevő elfogadó válaszát meg nem kaptuk. A termékek az AQUATOP.HU tulajdonát képezik a teljes kifizetésig. Fenntartjuk az árak emelésének jogát, ha az anyag, szállítás, stb. költségei megváltoznának. Minimumrendelési érték nincs.

5. FIZETÉSI FELTÉTELEK

Fizetési módok:

1. Előre fizetés
Előre fizetéskor a Vevő a szerződéskötés után, de a termék átvétele előtt fizet. A megrendelést követően az AkváriumTop Kft. OTP Banknál vezetett 11735005-20559070 számú bankszámlájára kérjük átutalni, vagy befizetni az összeget. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a megrendelő nevét. A megrendelést a vételár bankszámlánkra történő beérkezésekor tudjuk élesíteni rendszerünkben, ezért csak ezután kezdődik meg a megrendelés teljesítése. Az eredeti számlát az áruval kapják meg Vásárlóink. Az összegből a nem jogos levonásokat nem fogadjuk el. Az átutalási, vagy egyéb bank által levont díjak a vásárlót terhelik.

2. Személyes átvétel
Személyes átvétel választásakor nincs szállítási költség. A személyes átvétel címünkön lehetséges, kizárólag előre történt időpont egyeztetéssel, annak érdekében, hogy a termék készen álljon az átvételre. Személyes átvételkor a Vevő készpénzzel fizethet.

3. Előleg
Bizonyos megrendelések teljesítéséhez előleget kérünk.
Előleg szükséges a következő esetekben:
- 50.000 Ft feletti akvárium szettek és akváriumok,
- egyedi akváriumok,
- akváriumbútorok,
- nagy értékű termékek,
- nem rendszeresen fogyó termékek megrendelésekor,
- szokatlan összetételű megrendelés leadásakor.
Az előleg mértéke 20-100 %, melyet a megrendelés leadása után egyeztetett módon kell kiegyenlíteni. Az előlegfizetés készpénzben, banki átutalással, vagy banki befizetéssel történhet. A megrendelést az előleg beérkezésekor tudjuk rögzíteni rendszerünkben, ezért csak ezután kezdődik meg a megrendelés teljesítése. Az eredeti számlát az áruval kapják meg Vásárlóink.

6. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

A szállítási díjak annak függvényében változnak, hogy a vásárló milyen jellegű termék(ek)et vásárol. Webshopunk képes arra, hogy összesítse a szállítási díjakat, és mindig a legkedvezőbb díjat számolja összesítve. A házhoz szállítást az AQUATOP.HU megbízásából alvállalkozók végzik. Az alvállalkozók az ország egész területén teljesítenek kiszállítást, a csomag felvételétől (nem a megrendeléstől!) számított 24-48 órán belül munkanapokon munkaidőben. Bizonyos esetekben szombaton is. Amennyiben a futár az áru átadását nem tudja teljesíteni, úgy a csomagról értesítést hagy. A küldeményről ezután a futár által meghagyott telefonszámon érdeklődhet és az ismételt kiszállításra időpontot egyeztethet. Sikertelen kézbesítés esetén a futárszolgálat az újra egyeztetett időpontban megkísérli a kiszállítást. A szállítással kapcsolatos információt a futár céggel egyeztethet, a futár cég nevében nem ígérhetünk.
A törékeny-, nagy tömegű- és nagyméretű termékek méretkorlátozás nélküli kiszállítása is megoldott, bizonyos esetekben maga az AQUATOP.HU végzi.  Minden termék biztosított küldeményként kerül feladásra. Kérjük, szíveskedjék a megadott kiszállítási napon, munkaidőben a termék átadását biztosítani! Továbbá kérjük a megrendeléskor mobiltelefonszám megadását, hogy szükség esetén a szállító cég munkatársa fel tudja venni a megrendelővel, vagy az árut átvevő személlyel a kapcsolatot. Ezért kérjük e-mail cím és telefonos elérhetőség megadását a megrendeléskor.
Postafiók címre nem szállítunk.

Szállítási határidők

A raktáron lévő termékek a fizetés után általában 5-21 munkanapon belül feladásra kerülnek. Kivételt képez a szabadságolási időszak, de ebben az esetben e-mailben értesítjük a vásárlót. Bizonyos esetekben lehetőség van az árut már a megrendelés napján átvenni.A raktáron nem lévő termékek szállítási ideje az előleg beérkezésétől számított 1-21 nap.A gyártó késedelmes szállítása esetén, vagy előre nem látható körülmények beálltával a szállítási idő 30 munkanapra módosulhat. Egyedi megrendelések esetén a gyártó gyártási ideje vonatkozik a szállításra. Amennyiben Önnek a kiválasztott termékre rövidebb időn belül szüksége van, mint a szállítási időintervallumunk, kérjük megrendelés előtt telefonon, vagy e-mail-ben érdeklődjön a konkrét szállítási időről. Késedelem esetén a részteljesítés is lehetséges. A részteljesítést követő szállítások díjmentesek és ezek terhét az AQUATOP.HU viseli. Kártérítés nem kapható szállítási késedelem miatt. A termékek tulajdonjoga a teljes összeg kifizetésekor száll át a Vevőre. A leszállított áruk a vételár teljes kifizetéséig a tulajdonunkban marad.

Szállítási díjak

Személyes átvétel Szegeden: ingyenes / időpont egyeztetés szükséges

MPL futárcéges szállítás: 1500Ft / 0,1-30 Kg csomag(akvárium nem), 30 Kg felett dupla díj

AQUATOP kiszállítás: csak akvárium / 300 Litertől akvárium, 120 cm-től akváriumbútor egyedi árajánlat alapján


 

7. SZÁLLÍTÁSKOR BEKÖVETKEZETT KÁR

A termékeket az átvételkor azonnal meg kell vizsgálni az esetleges szállításkor bekövetkezett megrongálódások miatt. Amennyiben kívülről is egyértelmű a kár, a szállító cég munkatársával azonnal jegyzőkönyvet kell felvetetni és nem szabad a csomagot átvenni, valamint be kell számolni róla írásban (ajánlott-tértivevényes levélben, vagy e-mailben) a szállító cégnek és az AQUATOP.HU-nak. A szállítójegy aláírásával a Vevő egyúttal elismeri, hogy a terméket épségben kiszállították (Ez abban az esetben is így van, ha harmadik személy veszi át a csomagot.). A szállításkor bekövetkezett később jelentett károkat nem fogadhatjuk el, mely alól csak a szállításkor keletkezett rejtett hibák képeznek kivételt. Az ilyen rejtett hibákat, az észlelést követő 48 órán belül írásban jelezni kell a szállító cég és az AQUATOP.HU felé. Abban az esetben, ha az áru a Vevő általi visszaküldés során károsodik meg, vagy ekkor eltulajdonítják, a felelősség a Vevőt terheli.


8. ÁTVÉTEL MEGTAGADÁSA

Amennyiben a Vevő valamilyen alapos ok hiányában megtagadja kiszállításkor az átvételt, az AQUATOP.HU jogosult visszatartani a kiszállítás díját és a rendelés összértékének 25 %-át. A visszaszállítás díja is a Vevőt terheli.


9. ELÁLLÁS A MEGÁLLAPODÁSTÓL

A 17/1999.Kormányrendelet értelmében a Vevőnek jogában áll elállni a megállapodástól, a megrendelés átvételétől számított 8 munkanapon belül (és nem előbb). A szombat nem tekinthető munkanapnak. A megállapodástól való elállást nem kell megindokolni, és írásos formában kell benyújtani. A fent említett határidőn belül elegendő levelet, vagy e-mailt küldeni az AQUATOP.HU részére. Az elállás feltételei a sérülésmentes árus, az eredeti számla és a garancialevél megléte. Amennyiben a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a 17/1999.(II.5.) Kormányrendeletben foglaltakkal összhangban a következőképp teheti: Az áru átvételét követő 8 munkanapon belül a vevő indokolás nélkül elállhat a vásárlástól. Az áru visszaküldése előtt kérjük, vegye fel a kapcsolatot az AkváriumTop Kft. képviseletével. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt ? 8 munkanapon belül ? visszaküldeni a 6750 Algyő, Bartók B. u. 68. I/3. sz. alatti telephelyünkre. Az AkváriumTop Kft. a termék visszaszolgáltatása esetén ? amennyiben a termék határidőre és rendben visszaérkezett -  köteles a teljes vételárat a Vevő részére haladéktalanul, de legkésőbb az igény beérkezésétől számított 30 napon belül megtéríteni. Az elállási jog gyakorlásával kapcsolatosan felmerülő költségek a Vevőt terhelik. A megállapodástól való elállás következményei
A vásárlástól való érvényes elállás esetén bármely Félnél keletkezett hasznot vagy bármit, ami esetlegesen hasznot hozott, meg kell téríteni (Pl. az egyik Fél használatból származó haszna.). Amennyiben a termék minősége csökkent, az AkváriumTop Kft. kártérítést követelhet az értékcsökkenés miatt.
Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a vevő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból ő idézte elő.
Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha az értékcsökkenés a termék vizsgálata miatt következett be, ha az értékcsökkenés egyébként a kereskedő telephelyén is bekövetkezne az áru megvizsgálásakor.
A Vevő általánosságban elkerülheti az értékcsökkenés miatt bekövetkezett kár megfizetését, azzal, hogy úgy veszi használatba a terméket, mintha az már tulajdonát képezné, illetve azzal, hogy nem tesz olyat a termékkel, ami annak értékét módosíthatja.
Nem vonatkozik az elállás joga azon termékekre, amiket egyedileg gyártottak, illetve ami egyedi megrendelés volt (az olyan termékekre, amelyek nincsenek raktáron az AQUATOP.HU-nál), a megbontott csomagolású termékekre (Pl. haleledelek, gyógyszerek, vízkezelők, szűrőközegek.).
Az összeg a termék vizsgálata (csomagolás épsége, használatba vétel vizsgálata) után kerül visszautalásra. Amennyiben a Vevő eláll a vásárlástól, köteles a terméket visszajuttatni hozzánk. Az eredeti szállítási költséget (az AQUATOP.HU-tól a Vevőig) az AQUATOP.HU nem köteles megtéríteni a Vevőnek. A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Az AQUATOP.HU követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.


10. JÓTÁLLÁS, GARANCIA, FELELŐSSÉG

A törvényben előírt követelések a garanciális időszakban érvényesíthetők. A vásárolt termékhez tartozó számlát kérjük, őrizze meg. Amennyiben garanciális problémája van, kérjük írásban, levélben, vagy e-mail-ben jelezze ezt ne telefonon. Nem vonatkozik sem jótállás, sem garancia a nem rendeltetésszerű használat következtében keletkezett károk, illetve az elhasználódásnak kitett alkatrészek esetében (a gyártási hibákat kivéve). A garanciális időszakra vonatkozó információt az egyes termékek garanciajegyein találja. Amennyiben a garanciát érvényesíteni kívánja, úgy azt felénk intézve teheti meg. A garanciális időszakban a terméket megjavítjuk, vagy kicseréljük, vagy árengedményt adunk. A Vevő a vásárlástól (a megállapodástól) csak alapvető hiba esetén állhat el, amikor nem lehet a terméket cserélni, javítani és az árengedmény nem elfogadható a Vevő számára. Kártérítési igényt nem lehet kiadni beszedésre.
Az AQUATOP.HU és a gyártók nem vállalnak kártérítést a kapcsolt károk esetében.
A hibásnak ítélt terméket az eredeti számlával, a garanciapapírral, az áru tartozékaival és csomagolásával együtt tudjuk csak bevizsgálásra átvenni. A garanciális cserékkel és javításokkal kapcsolatos szállítási költségek a Vevőt terhelik. Az AQUATOP.HU nem felelős az olyan áru hibájáért, amelyre árengedmény volt nyújtva és a Vevő az eladásnál erre a hibára figyelmeztetve volt.

Garancia az akváriumokra
A vásárlás dátumától számítva 12 hónapot biztosítunk az összeszerelésre, és ragasztásra vonatkozóan. Az akvárium vásárlásánál kérjük ellenőrizni annak épségét, mert 3 nap után erre vonatkozóan nem tudunk reklamációt elfogadni. Semmilyen üvegkárra nem vonatkozik a garancia, kizárólag az illesztéseknél a vízfolyásra. A gyártó nem vállal felelősséget a vízszivárgás közvetett hatásaira, az abból eredő károkra (pl. bútor, szőnyeg, parketta elázása.) Tisztításkor kiemelten ügyeljen az illesztéseknél a ragasztás épségére. A ragasztás megsértése szivárgáshoz vezethet, ezért a garancia elvesztésével jár! Az akvárium használata előtt mindenképp szükséges valamilyen megfelelő vastagságú, és minőségű dilatáló anyagot alátenni (pl. Polifoam, Nikecell), ennek elhagyása esetén semmilyen kártérítést nem tudunk vállalni.
FIGYELEM! Garanciális hibák esetén az AQUATOP.HU és a gyártók a kapcsolt károkra felelősséget nem vállalnak.

11. A TULAJDONJOG ÁTRUHÁZÁSA

Minden termékünknél a vásárlással a tulajdonjog átruházása történik az Eladóról a Vevőre és a termék az AQUATOP.HU tulajdona marad, amíg a teljes összeget a Vevő meg nem fizeti. A Vevő köteles körültekintően eljárni a termék kézhezvételétől, amíg a tulajdonjog átruházása az Eladóról a Vevőre meg nem történik. Amennyiben szükség van karbantartásra vagy vizsgálatra, azt a Vevő köteles saját költségére megtenni. A Vevő köteles az Eladót írásban tájékoztatni minden esetben, ha harmadik személy hozzáfér a termékhez, különösképp végrehajtás esetén, illetve a termékben keletkezett bármely kár vagy a termék megsemmisülése esetén. A Vevő köteles az Eladót tájékoztatni a tulajdonjogban történő bármely változás, vagy a Vevő címének és elérhetőségének változása esetén is. A Vevő kártérítéssel tartozik az Eladónak e kötelezettségek megsértéséből származó károkért és költségekért, valamint abban az esetben, ha szükséges lett volna valamilyen beavatkozás annak érdekében, hogy a termék ne kerülhessen harmadik személyhez, de ezt a Vevő nem tette lehetővé. Abban az esetben, ha a Vevő a megállapodás bármely pontját megszegi, különösen késedelmes fizetés estén, az Eladónak jogában áll elállni a megállapodástól és a terméket visszakövetelheti. Továbbá abban az esetben, ha a Vevő az Üzletszabályzatban a fent leírt bármely kötelezettségét megszegi, az Eladónak jogában áll elállni a megállapodástól és a terméket visszakövetelheti, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a Vevő a megállapodásnak nem felel meg.

12. ÜZLETI FELTÉTELEK A vásárló az internetes áruházban feladott valamennyi rendelés megerősítésekor, a hatályos üzleti feltételek elfogadását is megerősíti.
További információk a főoldal fejlécben található impresszum menüben.